Lediga Jobb

Läs nedanför om vilka positioner som finns tillgängliga just nu:
Barnskötare
Timanställda vikarier

Vill du jobba på Föräldrakooperativet Trubaduren, en liten och familjär förskola, med endast 18 barn, i Stockholm innerstad? Förskolan drivs som ett föräldrakooperativ och ligger på Birger Jarlsgatan 113B, gångavstånd från Tekniska Högskolan T-bana. Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder:

 • En arbetsplats där det är roligt och stimulerande att arbeta 
 • En liten barngrupp upp till 18 barn i åldrarna 1–5 år, där det finns tid att se och möta alla barn
 • Arbetskläder som lånas ut och pedagogisk lunch, frukt och kaffe 
 • Ett nära och väl fungerande samarbete med föräldrar

Verksamheten
På Trubaduren utgår vi från en syn på barnet som rikt och kompetent. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att barnet ska utvecklas i mötet med sin omvärld utformar våra pedagoger miljö och innehåll på ett sätt som stimulerar till nyfikenhet, kreativitet och lust att utforska, samtidigt som vi arbetar för att skapa en känsla av sammanhang, trygghet och glädje hos barnet. För oss är också barnets eget perspektiv på verkligheten en avgörande del i arbetet. Barnens dagar i vår verksamhet formas till stor del av deras egna intressen och idéer till projekt. Hos oss är ateljén, drama, gympa och skogsutflykter en del av vardagen. Förskolan saknar egen utomhus lekplats och därför besöker vi dagligen de olika parkerna främst i Vasastan. Utöver stadens parker besöker vi också skogen eller museer – platser där vi tillbringar mycket tid.


Barnskötare

Vi söker en barnskötare som är tydlig och stabil i ditt yrkesroll, som har ett öppet synsätt, kan förmedla arbetsglädje, som är engagerad och handlingskraftig, har goda kunskaper och erfarenhet att driva och utveckla det pedagogiska arbetet tillsammans med de övriga pedagogerna. 

Arbetsbeskrivning:

 • Som barnskötare bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl och att det dagliga pedagogiska arbetet bygger på barns delaktighet och val.
 • Tillsammans med övriga kollegor medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för gruppen.
 • I de dagliga kontakterna med vårdnadshavarna är du engagerad, elevfokuserad och serviceinriktad.
 • Du är engagerad och deltar aktivt i planering och utvärdering av arbetet samt är van att arbeta med systematiskt och kvalitetsfrågor.

Kvalifikationer:

 • Du har en avslutad barnskötarutbildning (minimikrav för tjänsten) och du har arbetserfarenhet av att arbeta som barnskötare.
 • Du är lyhörd och positiv vid samverkan med barn, kollegor och föräldrar.
 • Du har ett förhållningssätt där du sätter barnet i fokus och har tilltro till deras förmåga. 
 • Du är ansvarstagande och har förmågan att fokusera på rätt saker.
 • Du är kreativ, kan ta egna initiativ och tar ansvar.
 • Du har en hög arbetsmoral och en vilja att vilja utvecklas.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
 • Eftersom vi gemensamt skapar vår arbetsmiljö är det viktigt med öppenhet, respekt och lyhördhet för såväl barn, föräldrar och kollegor.
 • Du är förtjust i friluftsaktiviteter och har erfarenhet av att leda barn på ett ansvarsfullt sätt i både stad och natur.
 • Du har erfarenhet av att dokumentera barns aktiviteter och utveckling i förskolemiljö.
 • Att du är van att prata engelska eftersom merparten av våra föräldrar kommunicerar med engelska.
 • Du har humor – på Trubaduren tycker både personalen, barnen och föräldrarna att det är viktigt att ha lätt till skratt!

Arbetslivserfarenhet: Barnskötare, 2-4 års erfarenhet (Meriterande)
Språk: Engelska (Meriterande), Svenska (Krav)
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Skicka din ansökningsbrev med ditt CV per epost till jobb@trubaduren.nu. Vänligen skicka endast in en ansökan om du har en avslutad barnskötarutbildning.
Ansök senast 25 november.

Vi kan inte ta emot några telefonsamtal.


Timanställda vikarier

Vi söker dig som är barnskötare eller förskollärare, kanske pensionerad eller studerar, men gärna med yrkeserfarenhet som barnskötare. Vi söker dig som är närvarande, initiativrik, positiv och som har en vilja att ge barn de allra bästa förutsättningarna för att utvecklas till starka och trygga människor. 

Du ska kunna bemöta barn, kollegor och föräldrar på ett respektfullt sätt och ha ett förhållningssätt som är öppet för olikheter. Att vara lyhörd och kommunikativ är viktigt, eftersom vi arbetar nära kollegor och föräldrar, förutom också barnen. En god samarbetsförmåga är av största vikt. 

Ansökan
Timvikarietjänster tillsätts löpande. Trubaduren arbetar dock med att försöka använda ett fåtal timvikarier som arbetar regelbundet på timmar vid behov, för att skapa trygghet för såväl barn, föräldrar och övriga pedagoger. Det är en liten personalgrupp och det är viktigt att personkemin fungerar.

Välkommen att maila ansökan till oss – vi hanterar ansökningar löpande. Inkludera personligt brev och CV. Mail: jobb@trubaduren.nu. För mer information, se vår hemsida: www.trubaduren.nu